Type Association Benelux Nieuws

2017
20
jan
Door Lieve Vermeulen

Noteer alvast 17 maart in je agenda!

Tijdens deze netwerkmiddag komt uitgebreid aan bod wat stress met mensen doet. En reken maar dat "type" daar heel wat kapstokken biedt om hier mee om te gaan. 

In deze interactieve netwerkmiddag ontvang je tips die je kunt toepassen in teams en bij coaching.

2016
2
mei
Door admin

Wie, wat, hoe?
Op de Relatiemiddag van vrijdag 3 juni 2016 spreekt Tjeu van den Berk over de drie basisprincipes van Jung. 
Zijn inspirerende en praktische lezing zal gaan over het individueel bewustzijn, het collectief onbewuste en synchroniciteit.

 

2015
28
sep
Door Lieve Vermeulen

On the CG Jung page an interesting article was published by Katherine Benziger who is a pioneer in Thinking Styles.

Read the article here and go and surf on dr. Benziger's site : http://www.benziger.org/

2015
16
apr
Door Lieve Vermeulen
  • Are you seeking simple but effective strategies to use with groups and teams to help them better understand type concepts? 
  • Do you want to learn from the experience of other professionals and increase the range of type tools in your professional arsenal? 
  • This workshop is designed to help you discover how the Functions can highlight differences and similarities in style and assist people in discovering best-fit type and in finding more effective and harmonious ways of working together. 
2015
18
mrt
Door Lieve Vermeulen

Op de verjaardag van MBTI specialiste Jean Kummerow stellen we graag een van haar boeken voor.

2015
12
feb
Door Lieve Vermeulen

In het boek "Typical People" beschrijven onze collega's Richard Bents en Reiner Blank het typische gedrag van typische mensen, oftwel de Jungiaanse Typetheorie in gemakkelijke termen uitgelegd.

2015
20
jan
Door Gudula van Beem

Wij brengen graag deze Dag van de Coach onder de aandacht ! Er zijn al heel wat aanmeldingen, wil je erbij zijn, snel inschrijven dan !

http://www.dagvandecoach.nl/nl/programma

2015
13
jan
Door Lieve Vermeulen

Zijn mensen het eens met hun gerapporteerde type?

In vele onderzoeken bij de ontwikkeling van de MBT®I stelden de researchers zich de vraag of de typebeschrijvingen niet in de categorie van het "Barnum effect" valt. Dit zijn beschrijvingen waar bijna iedereen het eens mee kan zijn. 

2014
18
dec
Door admin

Deze kwam ik tegen op Pinterest. Geweldig !  http://www.pinterest.com/pin/366339750912333888/

2014
11
dec
Door Lieve Vermeulen
Wist je (nog) dat 7 december 1941 een heel belangrijkde datum was voor de Verenigde Staten én voor de MBTI®?
In reactie op de Japanse aanval op Pearl Harbor raakten de Verenigde Staten officieel betrokken bij de Tweede Wereldoorlog. Dit was meteen voor moeder en dochter Katherine & Isabel een extra trigger om hun persoonlijkheidsvragenlijst te ontwikkelen. Hun nobele doel was "als mensen meer inzicht krijgen in zichzelf en beseffen dat niet iedereen hetzelfde is, dan zijn we een stap dichter naar wereldvrede".
2014
4
dec
Door Lieve Vermeulen

Ieder seizoen een ander kleedje ? Heerlijk toch ! Ook bij de Type Association is dat niet anders. Met haar 10e verjaardag werd het weer eens tijd om van look te veranderen. Wellicht wat wennen deze (ver)nieuwde site ! Maar heerlijk toch om in het oude en het nieuwe te duiken?! Kijk en geniet...

 

Pagina's

Abonneren op Type Association Benelux Nieuws