7 december 1941

Wist je (nog) dat 7 december 1941 een heel belangrijkde datum was voor de Verenigde Staten én voor de MBTI®?
In reactie op de Japanse aanval op Pearl Harbor raakten de Verenigde Staten officieel betrokken bij de Tweede Wereldoorlog. Dit was meteen voor moeder en dochter Katherine & Isabel een extra trigger om hun persoonlijkheidsvragenlijst te ontwikkelen. Hun nobele doel was "als mensen meer inzicht krijgen in zichzelf en beseffen dat niet iedereen hetzelfde is, dan zijn we een stap dichter naar wereldvrede".

We zijn er dus nog niet helemaal geraakt , maar ondertussen vullen jaarlijks honderduizenden mensen wereldwijd de vragenlijst in en geraken we er misschien toch wel, stapje voor stapje. 

Tijdens de APT-i conference van Toronto 10 jaar geleden had ik het genoegen een gesprek te kunnen hebben met Peter Myers, zoon van Isabel. Ik vroeg hem o.a. naar zijn reactie op al die deelnemers aan de conference. En in diezelfde lijn kreeg ik het volgende antwoord: "It's good to see that all these people are here and sharing the same passion. It was my mother's wish that long after her death people would still use her indicator. And that's absolutely the case". Geweldig toch !