Jung & Type

Het werk van moeder en dochter Katherine Briggs & Isabel Myers startte eigenlijk in de jaren 20. Moeder Briggs was uitermate geïnteresseerd in hoe mensen van nature functioneren. Zij observeerde veel en kwam ook in aanraking met het werk van de Zwitserse psychoanalyst Carl Jung, die de theorie van de persoonlijkheidstypen onderzocht. In 1923 werd zijn theorie gepubliceerd in het boek ‘Psychologische Typen’. Toen Katharine dit boek las, merkte ze een grote gelijkenis met haar eigen werk op. Samen met haar dochter, Isabel Myers, werkte zij hierop verder.

In de jaren 40 ontwikkelde uiteindelijk Isabel een vragenlijst, de Myers-Briggs Type Indicator® gebaseerd op de theorie van Jung en de observaties van haar moeder. Ze wou mensen helpen beter inzicht te krijgen in hun eigen handelen. Isabel Myers heeft meer dan 20 jaar nodig gehad om de indicator volledig te ontwikkelen. Vandaag is de methodiek uitgegroeid tot het meest gebruikte instrument voor zelfkennis en ontwikkeling. Het is in verschillende talen vertaald en wordt gebruikt om mensen te helpen in hun carrière, in teambuilingsessies, communicatietrainingen, leadership development etc..

Ondertussen zijn andere mensen geïnspireerd geraakt door Jung en zijn typetheorie en zijn diverse andere instrumenten ontstaan, die elk in hun specifieke gebied mensen inzichten geven in hun functioneren.
Insigths Discovery, Type Dynamics Indicator, Jungian Type Index zijn hier de meest bekende.